سیم بکسل های فولادی چیست؟
سیم بکسل های فولادی پر مصرف ترین متریال از سیم بکسل ها بالاخص در کاربری لیفتینگ محسوب می شوند. در تولید سیم بکسل های فولادی از آلیاژ های پر کربن فولاد استفاده می شود که همراه با عملیات سخت کاری حرارتی به منظور افزایش تنسایل و مقاومت سایشی تولید شده اند.
ارتباط با ما
استعلام قیمت
پیگیری سفارش
55412800
55411749
شماره تماس
آدرس
09125225190
09125407125
میدان قزوین، جنب پارک رازی پلاک۱
دربارهی سیم بکسلهای فولادی
سیم بکسل های فولادی در گرید های 1560 الی 2160 نیوتن بر میلیمتر مربع و برای کاربری های مختلف از جمله اتصالات آسانسور، اسلینگ، جرثقیل و حفاری، برش سنگ و در اتصالات تاور کرین ها بصورت سیم بکسل نتاب مورد استفاده قرار می گیرند.
سیم بکسل های فولادی در برخی ساختار ها مانند ساختار های 6 و 8 رشته بصورت مغز کنفی نیز مورد استفاده قرار می گیرند که با پسوند FC مشخص می شوند. ساختار های تمام فولادی یا مغز فولادی از این اتصالات لیفتینگ با پسوند IWRC مشخص می شوند.
سیم بکسل های فولادی نسبت به سیم بکسل های استنلس استیل دارای قیمت مناسب تری بوده و برند تولید کننده بر کیفیت و طول عمر محصول نقش موثری دارد. از معتبر ترین برند های تولید کننده سیم بکسل های فولادی در دنیا می توان به سیم بکسل کیس وایر کره، گوستاولف آلمان، برایدون انگلستان و یوشامارتین هند اشاره نمود.
از ساختار های تمام فولادی سیم بکسل که در لیفتینگ بار و تولید اسلینگ کاربری گسترده ای دارند می توان به ساختار های 6 رشته 6X36 با بافت نوع وارینگتون، 6X37 با بافت استاندارد و 19X7 که اتصال تاور کرین را تشکیل می دهد نام برد.
مقاومت زنگ زدگی سیم بکسل فولادی
سیم بکسل های فولادی با توجه به وجود درصد بالای عنصر فلزی آهن در ترکیبات آلیاژی (بالای 96%) میل بالایی برای زنگ زدگی در تماس با آب، رطوبت، باران های اسیدی و … دارند. این فرایند که حاصل از دست دادن الکترون توسط عنصر آهن شکل می گیرد سبب پوک شدن و خوردگی سیم بکسل فولادی و در نتیجه کاهش مقاومت کششی در آن می شود.
از این رو با وجود مقاومت کششی بالا، سیم بکسل فولادی دارای مقا.ومت محیطی پایینی بوده و می بایست تقویت شود.
روش های مختلفی برای تقویت سطحی سیم بکسل فولادی وجود دارند که در این میان آبکاری به روش گالوانیزه و روغن کاری سطحی از محبوب ترین آنها می باشند. روغن کاری و یا گریس کاری سطح سیم بکسل فولادی ارزان ترین و سریع ترین روش افزاینده مقاومت کششی آن می باشد. در این روش با بکارگیری روغن (طلایی یا سیاه) و یا گریس سطح مفتول های سیم بکسل فولادی را آغشته می کنند. این فرایند مانع از تماس مستقیم آب با سطح مفتول ها شده و سیم بکسل را در برابر زنگ زدگی محفوذ می دارد.
مشکل استفاده از روش روغن کاری قابلیت شستشوی روغن توسط برخی ترکیبات بوده که سیم بکسل فولادی را در معرض زنگ زدگی قرار می دهد.
روش آبکاری سیم بکسل فولادی هم بصورت گالوانیزه سرد و هم بصورت گالوانیزه گرم صورت می پذیرد که در آن یک لایه نازک از فلز زینک بر روی سطح سیم بکسل قرار می گیرد.
با توجه به میل بسیار بالای فلز زینک در از دست دادن الکترون در تماس با آب و رطوبت این زینک است که الکترون از دست می دهد و به این ترتیب مانع زنگ زدگی لایه هایی درونی تر می شود. این مقاومت در فرایند آبکاری گالوانیزه گرم سیم بکسل فولادی که در دمای بسیار بالاتری صورت می پذیرد بسیار بیشتر خواهد بود چرا که در این دما زینک به داخل سطح مفتول سیم بکسل نفوذ می کند و ایجاد خراش های سطحی نیز سیم بکسل فولادی با آبکاری گالوانیزه گرم را در آستانه زنگ زدگی قرار نمی دهد.